paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

al bigos ze świeżej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

uwielbiam go równie jak tradycyjny bigos

al bigos ze świeżej kapusty

Składniki:

al bigos ze świeżej kapusty

 

  • 1 kg kapusty
  • 20 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 1 cebula
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • cukier
  • pieprz
  • sól
  • mąka
  • smalec

Sposób przygotowania:

al bigos ze świeżej kapusty
Kapustę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie drobno ją siekamy ją drobno. Oprószamy ją solą zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Kiełbasę kroimy na pół plasterki. Cebulę wraz z kiełbasą przekładamy na patelnie. Na odrobinie smalcu podsmażamy. Gdy cebula się zeszkli całość dodajmy do kapusty. Na smalcu pozostałym ze smażenia cebuli i kiełbasy podsmażamy 2 łyżki mąki. Całość z patelni przekładamy do kapusty i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajmy koncentrat odrobinę cukru, sól i pieprz do smaku.