Sposób przygotowania:
Ambasador
Ciasto nr 1: białka ubić dodać cukier, a następnie po jednym żółtku. Na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wymieszać i upiec placek.
Ciasto nr 2: Wyrobić i upiec jak ciasto nr 1.
Wykonanie masy: margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodać po jednej łyżce śmietany.
Czarny placek przekroić na 2 części. Jedną część włożyć na brytfannę i posmarować dżemem, na to 1/2 połowy masy, na to kłaść ciasto jasne, pokrojone w paski(boki obłożyć paskami). Między paski dać owoce kandyzowane, zalać galaretką, położyć drugie ciemne ciasto i posmarować masą i na to wlać polewę.
Ciasto nr 2: Wyrobić i upiec jak ciasto nr 1.
Wykonanie masy: margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodać po jednej łyżce śmietany.
Czarny placek przekroić na 2 części. Jedną część włożyć na brytfannę i posmarować dżemem, na to 1/2 połowy masy, na to kłaść ciasto jasne, pokrojone w paski(boki obłożyć paskami). Między paski dać owoce kandyzowane, zalać galaretką, położyć drugie ciemne ciasto i posmarować masą i na to wlać polewę.