Sposób przygotowania:
American doughnuts
Na pewno wielu z was zna amerykańskie pączki,postanowiłam złamać zasadę i przygotowałam je w kwadratowym kształcie. Należę do osób wygodnych i ciasto zrobiłam za pomocą wypiekacza do chleba,zaoszczędziłam dzięki temu mnóstwo czasu. Pączki są w wykonaniu bardzo proste. Zapraszam do kuchni :) Zaczynamy od przygotowania ciasta. Składniki sypkie umieść w dużej misce dodaj płynne i za pomocą miksera z hakiem wymieszaj dokładnie aż do połączenia składników. Na końcu dodaj roztopione masło. Gotowe ciasto uformuj w kulę oprósz mąką,umieść w misce pod przykryciem i odstaw w ciepłe miejsce aby spokojnie podwoiło swoją objętość. To zajmie mu około godziny. Gotowe ciasto rozwałkuj na grubość około 1 cm (pamiętaj o podsypywaniu mąką) wykrawaj za pomocą kwadratowej szklanki nasze pączki, dziurkę zrób kieliszkiem. Ułóż donuty na podsypanej mąką blaszce i poczekaj aż podwoją objętość. Po tym czasie smaż je na złoty kolor z obu stron na głębokim oleju. Odsącz na papierowym ręczniku. Lekko przestudzone donuty zanurzaj w lukrze i obsypuj posypką. U mnie w domu zniknęły błyskawicznie. Smacznego :)