Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Amur smażony w oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Amur smażony na patelni z oregano.

Amur smażony w oregano Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Amur smażony w oregano

 

Sposób przygotowania:

Amur smażony w oregano
Rybę wypatroszyć, oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem i solą, oprószyć oregano. Odstawić na pół godziny do lodówki. Potem rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron. Podawać na gorąco.
Amur smażony w oregano
Pokrojoną rybę pokroić na kawałki i przyprawić.
Amur smażony w oregano
Przyprawioną rybę panierować w jajku i bułce tartej.
Amur smażony w oregano
Smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.

Tagi:

jajko tarta jajka