Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Amur smażony w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rybę przyrządzałem sam - pycha!

Amur smażony w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Amur smażony w panierce

 

Sposób przygotowania:

Amur smażony w panierce
Amura pozbawiamy łusek i wnętrzności, myjemy, odcinamy głowę, ogon oraz płetwy. Tuszę ryby filetujemy na mniejsze kawałki, posypujemy solą morską (mam w młynku w kawalkach), pieprzem oraz przyprawą do ryb. Każdy z kawałków amura moczymy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Rybę smażymy na rumiano po obu stronach, podajemy do obiadu z frytkami i surówką.
Amur smażony w panierce
Amur to ta mniejsza rybka, obok jest karp
Amur smażony w panierce
rybę dzielimy na mniejsze kawałki i doprawiamy
Amur smażony w panierce
tutaj ryba podczas smażenia, smażymy na rumiano
Amur smażony w panierce
taki obiad zrobilem ze smacznej ryby,,, polecam