Sposób przygotowania:
Ananas do gory nogami
1 CZESC:
55g masla roztapiamy z brazowym cukrem. Kiedy zacznie bablowac odstawiamy do ostygniecia.
2 CZESC:
150 g masla ucieramy z maslem. Oddzielamy zoltka od bialek. Do maki wsypijemy proszek do pieczenia oraz szczypte soli. Do utartego masla z cukrem dodajemy zoltka dalej ucierajac. NA zmiane dodajemy mąke oraz mleko dalej miksujac. W osobnym naczyniu ubijamy bialka. Dodajemy je do wczesniej przygotowanego ciasta delikatnie mieszajac.
1 CZESC ciasta wylewamy na srednia blaszke wczesniej posmarowana maslem. Ukladamy ananasy - ja uzywam ananasow z puszki. Wylewamy 2 CZESC ciasta na blaszke.
Pieczeme w 180st przez 40 - 45 min.
Ja sprawdzam jeszcze wykalaczka czy ciasto jest dobre. Po wylaczeniu piekarnika zostawiam je jeszcze przez 10 min .
Ciasto obracamy "do gory nogami".
SMACZNEGO!
55g masla roztapiamy z brazowym cukrem. Kiedy zacznie bablowac odstawiamy do ostygniecia.
2 CZESC:
150 g masla ucieramy z maslem. Oddzielamy zoltka od bialek. Do maki wsypijemy proszek do pieczenia oraz szczypte soli. Do utartego masla z cukrem dodajemy zoltka dalej ucierajac. NA zmiane dodajemy mąke oraz mleko dalej miksujac. W osobnym naczyniu ubijamy bialka. Dodajemy je do wczesniej przygotowanego ciasta delikatnie mieszajac.
1 CZESC ciasta wylewamy na srednia blaszke wczesniej posmarowana maslem. Ukladamy ananasy - ja uzywam ananasow z puszki. Wylewamy 2 CZESC ciasta na blaszke.
Pieczeme w 180st przez 40 - 45 min.
Ja sprawdzam jeszcze wykalaczka czy ciasto jest dobre. Po wylaczeniu piekarnika zostawiam je jeszcze przez 10 min .
Ciasto obracamy "do gory nogami".
SMACZNEGO!