Sposób przygotowania:
Ananasek wg meli
Pieczemy biszkopt : Białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i ubijamy dalej na sztywno , dodajemy stopniowo po jednym żółtku i delikatnie ubijamy , wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy aby powstała puszysta piana . Wkładamy do piekarnika na 180 C i pieczemy na złoty kolor około 15-20 minut .
Ananasa kroimy w drobne kawałki układamy na biszkopcie .
Masa budyniowa : Sok z ananasa zagotuj , budyń rozrób w mleku i wlej do wrzącego soku dobrze mieszając . Ciepły wylej na biszkopt wyłożony ananasem .
Masa kokosowa : jajko ucieramy z cukrem , margarynę rozpuścić w garnku , do utartego jajka dodajemy kokos miksujemy i wlewamy ciepłą margarynę i- miksujemy . Całość przekładamy na masę budyniową . Zapiekamy w piekarniku aż kokos stanie się złoty około 10- 15 minut. Studzimy .
Ananasa kroimy w drobne kawałki układamy na biszkopcie .
Masa budyniowa : Sok z ananasa zagotuj , budyń rozrób w mleku i wlej do wrzącego soku dobrze mieszając . Ciepły wylej na biszkopt wyłożony ananasem .
Masa kokosowa : jajko ucieramy z cukrem , margarynę rozpuścić w garnku , do utartego jajka dodajemy kokos miksujemy i wlewamy ciepłą margarynę i- miksujemy . Całość przekładamy na masę budyniową . Zapiekamy w piekarniku aż kokos stanie się złoty około 10- 15 minut. Studzimy .