Sposób przygotowania:
Ananasowa karpatkaCiasto
Do rondelka wlewamy sok ananasowy dodajemy margarynę i szczyptę soli, do rozpuszczonej margaryny wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia,mieszamy aż ciasto będzie odchodzić od brzegów garnka.
Studzimy. Zimne ciasto miksujemy ,dodając po jednym jajku.
Ciasto dzielimy na dwie części, tortownicę o śr.21cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy ciasto. Pieczemy ok. 20 min w temp.170 stopni.
Masa śmietanowo-ananasowa
żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody,studzimy.
Ananasa blenderujemy. Kremówkę ubijamy na sztywno ze śnieżką i cukrem pudrem,dodajemy ananasa dokładnie miksujemy,na końcu wlewamy żelatynę,mieszamy. Odstawiamy do stężenia do lodówki.
Przełożenie: na jednym blacie ciasta rozsmarowujemy masę przykrywamy drugim,schładzamy.
Dekoracja
Ciasto przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.