Sposób przygotowania:
Ananasowe polędwiczki1.

Najpierw umyłam polędwiczki pod bieżącą wodą, a następnie osuszyłam ręcznikami papierowymi. Włożyłam je do przygotowanego naczynia ceramicznego.
2.

Dosyć obficie posypałam je przyprawą do dań oraz czarnym pieprzem mielonym.
3.

Ząbki czosnku obrałam i pokroiłam na mniejsze części, a potem poukładałam na polędwiczkach wieprzowych.
4.

Kolejno do polędwiczek wlałam czerwone wino wytrawne.
5.

Chłodne masło pokroiłam na części i również poukładałam na mięsie.
6.

Suszony majeranek roztarłam w palcach i posypałam mięso w naczyniu.
7.

Na sitku odsączyłam kawałki ananasa z puszki, a następnie poukładałam go na mięsie.
8.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam mięso na 1 godzinę.
9.

Smacznego !