Sposób przygotowania:
Polędwiczki otulone misiem
Składniki na marynatę dokładnie mieszamy razem i taką masą nacieramy polędwiczki. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Makaron gotujemy al dente zgodnie z zaleceniami producenta. Zamarynowane polędwiczki podpiekamy na gorącej patelni. Powinny się ładnie zarumienić i być przepieczone w środku. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Dno formy wykładamy wstążkami makaronu, jedna przy drugiej. I w ten sposób robimy dwie warstwy. Następnie układamy polędwiczki i znów warstwa makaronu, na nim ananas pokrojony w kostkę. Wierzch znów z makarony a na nim plastry ananasa. Robimy zalewę a..jajka, 3/4 startego sera, śmietany, przypraw i 2 łyżek sosu z ananasa. Dokładnie mieszamy i zalewamy makaron z dodatkami. Zapiekamy 30 min w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Jeszcze gorącą posypujemy resztą sera i pokrojoną natką.
edytaha
Ela Dz
Hehe..Edzia ale Ty masz wyobraźnię :D