Sposób przygotowania:
Polędwiczka wieprzowa z ananasem
W miseczce mieszamy oliwę, z zalewą, musztardami, sosem Worcestershire i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polędwiczkę wieprzową nacieramy solą, a następnie smarujemy marynatą i odstawiamy na godzinę. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Kładziemy w nim zamarynowaną polędwiczkę, a obok układamy plastry ananasa i posypujemy go pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka górna i dolna) i pieczemy przez 20 minut. Następnie zwiększamy temperaturę do 220 stopni wyłączamy dolną grzałkę (zostawiamy tylko górną, najlepiej włączyć funkcję grillowania) i pieczemy jeszcze 5-10 minut aż mięso i ananas ładnie się przypieką. Wyłączamy piekarnik zostawiamy tam mięso jeszcze na 3 minuty, po czym wyjmujemy. Odstawiamy na 5 minut, żeby soki w mięsie równomiernie się rozprowadziły, i kroimy na plastry.