Sposób przygotowania:
Ananasowe z kremem budyniowym
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT : Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania ( nie przerywając ) dodajemy cukier , a następnie po 1 żółtku. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Pieczemy w 180C przez ok. 35-40 minut ( do suchego patyczka ). Odstawiamy do ostudzenia , a następnie rozcinamy na 2 blaty. KREM : Proszek budyniowy mieszamy z mąką i 0,5 szkl mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem , a następnie wlewamy rozrobiony budyń i na wolnym ogniu gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy z żółtkiem i cały czas miksując , porcjami dodajemy ostudzony! budyń. Do gładkiej masy dodajemy pokrojone ananasy. CAŁOŚC : Przygotowaną masę wyciągamy na blat biszkoptowy , rozsmarowujemy po całości. Przykrywamy drugim blatem , obficie posypuemy cukrem pudrem i odstawiamy do lodówki " do przegryzienia ". Smacznego!
czekoladka_m