Sposób przygotowania:
Ananasowiec
Spód ciasta : 1.Składniki włożyłam do misy i zmiksowałam do połączenia składników. 2. Zarobiłam ciasto i wyłożyłam blaszkę tortownicy 26 cm , wysmarowałam tortownicę margaryna i obsypałam mąką . 3. Piekłam 20 minut w 200 stopniach , zostawiłam do ostudzenia. Masa: 1. Żelatynę wsypałam do szklanki i zalałam przegotowaną zimną wodą aby spęczniała. 2. Ananasy w puszcze przełożyłam do garnka i zagotowałam, potem odsączyłam i dodałam do soku żelatynę , rozpuściłam i jedna trzecią dodałam ostudzoną do jogurtu . 3.Wymieszałam i druga część soku dodałam do ananasów . Reszta: 1.Włożyłam do lodówki syrop z ananasów i jogurt po 30 minutach przełożyłam jogurt na ciasto i znowu do lodówki. 2.Po godzinie przełożyłam ananasy w syropie na górę ciasta i zostawiłam na godzinę w lodówce. 3.Zrobione , teraz tylko spróbować jakie pyszne .