Sposób przygotowania:
Angielski gulasz
Przygotowanie;
Baraninę dokładnie umyć,położyć na desce do krojenia i starannie pokrajać w drobną kostkę.Wysypać na patelnię z tłuszczem,następnie podsmażać.Kapustę,pory,pomidory,umyć,sparzyć,pokroić w kostkę i wrzucić do patelni.Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,pokrajać w plasterki.Pomidory,cebulę i pory oprószyć solą,posypać kminkiem,zalać rosołem i przykryć ziemniakami.Dusić na wolnym ogniu około 1 godziny.
Baraninę dokładnie umyć,położyć na desce do krojenia i starannie pokrajać w drobną kostkę.Wysypać na patelnię z tłuszczem,następnie podsmażać.Kapustę,pory,pomidory,umyć,sparzyć,pokroić w kostkę i wrzucić do patelni.Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,pokrajać w plasterki.Pomidory,cebulę i pory oprószyć solą,posypać kminkiem,zalać rosołem i przykryć ziemniakami.Dusić na wolnym ogniu około 1 godziny.