Sposób przygotowania:
Aniołek - z dedykacją dla niejakiej Magdy G
CIASTO: mikserem ubijamy na masę jaja, cukier, śmietanę i kartoflankę.Tłuszcz łączymy z 1/2 mąki tortowej i proszkiem do pieczenia.Dodajemy na zmianę masę jajeczną i resztę mąki, ubijając cały czas, a pod koniec mieszając ciasto ręcznie. Ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy na 3 jednakowych blaszkach w temperaturze 175 stopni przez 10-15 minut, a potem studzimy. KREM: trzeba ubić jaja ze śmietaną, kartoflanką oraz budyniem. Mleko gotujemy z cukrem i margaryną, a potem - mieszając - dodajemy powoli masę jajeczną.Podgrzewamy jeszcze 2 minuty i studzimy lekko, a potem przekładamy kremem wystudzone placki. Na wierzch dajemy krem i posypujemy wiórkami kokosowymi.Smacznego!