kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Brzoskwiniowy aniołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Biszkoptowe, kremowe ciasto, łątwe do przygotowania, który świetnie pasuje z brzoskwiniami;-)

Brzoskwiniowy aniołek

Składniki:

Brzoskwiniowy aniołek

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowy aniołek
Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier, mąkę i proszek. Miksujemy. Przelewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku. Ostudzoną Ubijamy z serkami. Śmietanę ubijamy z cukrami. Serki i śmietanę delikatnie łączymy. Ostudzony biszkopt kroimy na pół. Spód nasączamy delikatnie syropem z brzoskwiń, a na spodzie układamy cząstki brzoskwiń. 1/4 masy odkładamy. 3/4 wykładamy na brzoskwinie, przykrywamy drugą częscią biszkoptu. Smarujemy wierzch 1/3 odłożonej masy i posypujemy kolorową posypką. Odkładamy ciasto w chłodne miejsce na kilka godzin.
Smacznego!;-)