Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3213]

Aromatyczna karkówka z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Karczek wieprzowy marynowany w czosnku, przyprawię do gyrosa i pieprzu młotkowanym z kolendrą jest rewelacyjny.

Aromatyczna karkówka z piekarnika

Składniki:

Aromatyczna karkówka z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczna karkówka z piekarnika

ETAP 1:

Aromatyczna karkówka z piekarnika
Karczek natarty przyprawami marynować najlepiej przez całą noc

Ziele angielskie i ziarna jałowca rozbić w moździerzu. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.

Do miski wlać oliwę, dodać czosnek, pieprz młotkowany, przyprawę do gyrosa, zmiażdżone ziele angielskie i jałowca, wymieszać.
Mięso umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie natrzeć solą i przyprawami.

Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać i pozostawić w lodówce na całą noc.

Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, folię przebić igłą w kilku miejscach. Włożyć do nagrzanego do 180 °C i piec około 1,5 godziny