Sposób przygotowania:
Aromatyczna pieczeń barania
Mięso umyć i po usunięciu błon oraz tłuszczu skropić octem, dobrze natrzeć mieszanką soli, pieprzu, imbiru i kolendry, włożyć do garnka, przykryć, odstawić na 1-2 godz. w chłodne miejsce. Czosnek drobno posiekać. Mięso w wielu miejscach nakłuć spiczastym nożem i naszpikować czosnkiem. Zrumienić mięso ze wszystkich stron na patelni z rozgrzaną margaryną, przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać tłuszczem z patelni i odrobiną wrzątku, wstawić do gorącego piekarnika i piec około godziny. W czasie pieczenia często mięso obracać i polewać sosem z dna naczynia i niewielką ilością gorącej wody. Miękkie mięso przełożyć na gorący półmisek, pokroić w piastry, polać sosem z pieczenia.