Sposób przygotowania:
Aromatyczne kotlety wieprzowe
Siekamy osobno natkę i szczypiorek. Marchewki kroimy sobie w słupki. Kotlety smażymy na oleju tak po 4-5 minut z każdej strony-unikać przypalenia. Na koniec przyprawiamy je sola, pieprzem i majerankiem. Tłuszcz po smażeniu kotletów zalewamy 1/2 szklanki wody,winem i winiakiem.Gotujemy. Dodajemy 1/2 sera i gotować póki sie nie stopi. Potem zagęszczamy mąką z wodą i na koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Kotlety polewamy odrobina sosu, posypujemy resztą sera żółtego i pieczemy 10 minut w 200*C.Marchewki dusimy 15 minut w małej ilości osolonej lekko wody. Teraz zagotowujemy 2 szklanki wody, wsypujemy do niej 1/2 łyżeczki soli.Zdejmujemy wodę z ognia i wlewamy do niej mleko i wrzucamy masło.Kiedy masło sie stopi wsypujemy puree i przyprawiamy je gałka muszkatołową.. Mięso podajemy z naszą jarzynka, puree i posypane zieleniną. Smacznego!