Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy z miodzie i czosnku z makaronem
Pstrąga myjemy i dokładnie osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Marchewkę obieramy i za pomocą temperówki do warzyw tworzymy z niej makaron a`la spaghetti. (jeśli nie mamy takiego urządzenia marchewkę tniemy wzdłuż w plasterki a następnie w paseczki.
To samo robimy z umytej cukinii. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy (skóra do dołu ) pstrąga przez 3-4 minuty. Następnie pstrąga przekręcamy a na patelnie wlewamy miód, wodę, sok z limonki i dodajemy posiekany czosnek i chilli, wszystko smażymy kolejne 4 minuty.
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim przez 1 minutę posiekany czosnek.
Dodajemy pokrojone warzywa, oprószamy je lekko solą i pieprzem i smażymy 2 minuty.
Na talerz nakładamy porcję makaronu, a na nim usmażonego pstrąga, serwujemy gorące, smacznego :D
To samo robimy z umytej cukinii. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy (skóra do dołu ) pstrąga przez 3-4 minuty. Następnie pstrąga przekręcamy a na patelnie wlewamy miód, wodę, sok z limonki i dodajemy posiekany czosnek i chilli, wszystko smażymy kolejne 4 minuty.
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim przez 1 minutę posiekany czosnek.
Dodajemy pokrojone warzywa, oprószamy je lekko solą i pieprzem i smażymy 2 minuty.
Na talerz nakładamy porcję makaronu, a na nim usmażonego pstrąga, serwujemy gorące, smacznego :D