Sposób przygotowania:
Aromatyczny schab nadziewany śliwką
Mięso w kawałku myjemy i odcinamy zbędne części , nacinamy od góry przez środek i z boków wypychamy śliwkami suszonymi .
Z podanych składników robimy marynatę , dobrze mieszamy musi być dość słona , nacieramy nasz schab i wkładamy do rękawa . Marynujemy przez noc . Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 200 C około 40 -50 minut , przed wyjęciem nacinamy rękaw i pieczemy jeszcze około 10 minut . Po upieczeniu kroimy w plastry.
Z podanych składników robimy marynatę , dobrze mieszamy musi być dość słona , nacieramy nasz schab i wkładamy do rękawa . Marynujemy przez noc . Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 200 C około 40 -50 minut , przed wyjęciem nacinamy rękaw i pieczemy jeszcze około 10 minut . Po upieczeniu kroimy w plastry.