Sposób przygotowania:
Azjatyckie pierożki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę , czosnek obieramy i kroimy na plasterki.Piersi kurczaka myjemy,osuszamy,wkładamy do garnka, dodajemy cebulę, czosnek, masło,odrobine soli i pieprzu, podsmażamy z obu stron.Zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości. Ugotowanego kurczaka kroimy na malutkie kawałeczki, z bulionu odlewamy 3 szklanki i studzimy. Do przestudzonego bulionu dodajemy 3 szklanki mąki cały czas dokładnie mieszając. Zostawiamy do przestygnięcia. Przestygnięte ciasto wykładamy z garnka, dodajemy 2 żółtka i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka, na każdy krążek nakładamy porcję kurczaka i serka, zlepiamy na kształt trójkąta.Obtaczamy w rozkłóconych białkach, dodajemy sól i pieprz, następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu. Podawać z dipem sweet chilli.