agula85

agula85

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Babeczka z dodatkiem czereśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna babeczka troszkę inaczej.

Babeczka z dodatkiem czereśniowym

Składniki:

Babeczka z dodatkiem czereśniowym

 

 

  • kg czereśni
  • 1,5 kostki margaryny
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 5 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 3,5 szklanki mąki

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczka z dodatkiem czereśniowym
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno dodać żółtka cukier , cukier waniliowy i mieszać. Następnie mleko, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Na koniec wlać margarynę i wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i wymieszać. Białą część ciasta wylewamy na brytfankę i wsypujemy połowę czereśni przykrywamy drugim ciastem ciastem z drugą częścią czereśni. Pieczemy około godziny w 175 stopniach.