Sposób przygotowania:
Babeczka z rodzynkami
Na początku mąkę, drożdże, sól i cukier wymieszać w dużej misce. Następnie dodać żółtka, całe jajko, letnie mleko, ekstrakt cytrynowy, roztopione wystudzone masło. Wszystkie składniki zmiksować mikserem ze specjalnymi końcówkami lub wyrobić ręcznie. Pod koniec mieszania dodać rodzynki.Dokładnie połączyć. Następnie przykryć miskę z ciastem ręczniczkiem i odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Gdy ciasto wyrośnie wyjąć je z miski i wyrobić raz jeszcze. Dużą formę (albo dwie mniejsze) wysmarować margaryną i osypać bułką tartą. Ciasto nałożyć do 1/3 wysokości formy. Ponownie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni i piec babkę 30-40 minut. Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Ostudzoną babkę można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego.