Sposób przygotowania:
Babeczki biszkoptowe z lentilkami
Białka oddzielić od żółtek. Przesiać obie mąki z proszkiem i kakaem. Żółtka utrzeć z cukrami na jednolitą masę. Dodać przesianą mąkę i ucierać mikserem do połączenia się składników. Jeśli jest bardzo gęste można dodać troszkę mleka. Następnie ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą drewnianą łyżką. Nakładamy ciasto do papierowych papilotek na 2/3 wysokości. Na każdą babeczkę nakładamy kilka lentinków. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy ok. 15-20 min. Po wyłączeniu piekarnika czekamy ok. 10 minut aby babeczki nie opadły i dopiero po tym czasie je wyjmujemy. Babeczki wyciągamy z papilotek, polewamy polewą i posypujemy cukrem pudrem. Polewa: Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i podgrzewać do momentu otrzymania jednolitej masy. Smacznego.;)