Sposób przygotowania:
Babeczki cynamonowe z jabłkiem i gruszką
1. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cynamon, cukier i szczyptę soli, dokładnie wymieszać. Jabłko i gruszkę umyć, osuszyć i obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. W suchych składnikach zrobić wgłębienie, wsypać starte jabłko i gruszkę, dodać masło i stopniowo wlać mleko, tyle by utworzyło się bardzo gęste, wilgotne ciasto, dokładnie wymieszać. 3. Sześć zagłębień w formie na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami (ewentualnie posmarować masłem i wysypać bułką tartą lub tartymi orzechami). Do papilotek nałożyć ciasto, do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C, piec przez 15-20 minut (w zależności od piekarnika) na złoty kolor.