Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowe z mango
Do robota z końcówką do siekania wsypać obie mąki, cukier, kakao i sól.
Następnie dodać żółtka i posiekaną zimną Kasię i wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto podzielić na 20 kulek.
Włożyć je do foremek na babeczki i dociskając do ścianek wylepić foremki ciastem i nakłuć widelcem.
Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut.
Wystudzić babeczki w foremkach, a gdy będą zimne wyjąć je z foremek.
Powinny wyjść bez problemu.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.
Gdy ma odpowiednią konsystencję dodać serek mascarpone i na wolnych obrotach wymieszać ze śmietaną.
Następnie dodać pokrojone w kosteczkę mango i delikatnie je połączyć ze śmietaną, ale mieszać już łyżką.
Na babeczki wykładać łyżką masę lub wyciskać szprycą z końcówką o dość sporym otworze, ( mango może zapychać otworek ).
Na koniec babeczki posypać czekoladą z młynka.
Następnie dodać żółtka i posiekaną zimną Kasię i wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto podzielić na 20 kulek.
Włożyć je do foremek na babeczki i dociskając do ścianek wylepić foremki ciastem i nakłuć widelcem.
Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut.
Wystudzić babeczki w foremkach, a gdy będą zimne wyjąć je z foremek.
Powinny wyjść bez problemu.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.
Gdy ma odpowiednią konsystencję dodać serek mascarpone i na wolnych obrotach wymieszać ze śmietaną.
Następnie dodać pokrojone w kosteczkę mango i delikatnie je połączyć ze śmietaną, ale mieszać już łyżką.
Na babeczki wykładać łyżką masę lub wyciskać szprycą z końcówką o dość sporym otworze, ( mango może zapychać otworek ).
Na koniec babeczki posypać czekoladą z młynka.