Sposób przygotowania:
Muffiny z serem twarogowym
Blachę do muffinek wyłożyłam papilotkami. Twaróg wymieszałam z cukrem wanilinowym i żółtkiem. Do jednej miski wsypałam przesianą mąkę, cukier, sól, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia, wymieszałam. Do drugiej miski wlałam stopione, przestudzone masło, mleko i jajka, roztrzepałam i przelałam do miski z sypkimi składnikami. Wymieszałam tylko tyle, żeby składniki się połączyły (pozostały nawet małe grudki). Piekarnik rozgrzałam do temperatury 170 stopni z termo obiegiem. Do papilotek nałożyłam najpierw po łyżce ciasta, potem po łyżce nadzienia serowego. Na serze rozłożyłam resztę ciasta. Muffinki piekłam 25 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdziłam je patyczkiem. Rewelacyjnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno następnego dnia.
edytaha
zewa
edytaha
Polecam Ewuniu. Jeśli Twoi chłopcy lubią bułki z serem, to na pewno im posmakuje. Ja użyłam taniego twarogu z Biedronki i wcale nie ucierałam go na gładko. Moim bardzo smakowały :)
zewa
Moi chłopcy wszystko lubią, hi, hi. I dlatego babeczki bardzo często piekę bo ekspresowo się je robi. Dziś upiekłam z rodzynkami i nim napisałam przepis już ich nie było.
elzbieta8960
dusia30
kasiunia.1981
edytaha
msewka
edytaha
Dzięki, polecam, bo naprawdę są smaczne :)