Sposób przygotowania:
babeczki posmarowane polewą czekoladową
wsypujemy na stolnicę mąkę ( ja zawsze przesiewam), następnie dodaję jajo, żółtko, olej i na koniec kawałki margaryny. I najpierw siekam nożem wszystkie składniki a następnie biorę się za ugniatanie ciasta.
Wkładam na godzinę do lodówki ciasto. Po schłodzeniu wypełniam foremki do babeczek ciastem i piekę ok 15 minut.
Na parze roztapiam margarynę, dodaję łyżkę wody, mleko, i cukier. czekam aż dokładnie się rozpuści. na koniec dodaje kakao i dokładnie mieszam.
Smaruje grubo każdą babeczkę, odstawiam do wystygnięcia:)
I mamy coś słodkiego ;)
Wkładam na godzinę do lodówki ciasto. Po schłodzeniu wypełniam foremki do babeczek ciastem i piekę ok 15 minut.
Na parze roztapiam margarynę, dodaję łyżkę wody, mleko, i cukier. czekam aż dokładnie się rozpuści. na koniec dodaje kakao i dokładnie mieszam.
Smaruje grubo każdą babeczkę, odstawiam do wystygnięcia:)
I mamy coś słodkiego ;)