Sposób przygotowania:
Babeczki razowe pełne pyszności
Zaczynamy od przygotowania podstawy masy na babeczki: do jednej miski wsypujemy mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, cynamonem, przyprawą piernikową oraz skórką pomarańczową. Następnie w drugiej misce przygotowujemy część płynną masy: wbijamy jajko,dodajemy jogurt, miód, oliwę i sok pomarańczowy. Całość roztrzepujemy i mieszamy. Zawartość obu misek łączymy i dokładnie mieszamy. Następnie przygotowujemy wszystkie dodatki: posiekaną czekoladę, orzechy, żurawinę, kandyzowaną skórkę pomarańczową, wiórki kokosowe, ewentualnie także posiekane migdały - wszystkie dodatki wsypujemy do masy i dokładnie mieszamy. Masą napełniamy foremki na babeczki (ja użyłam silikonowych) i na wierzch każdej kładziemy jeden migdał. Pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego :)