Sposób przygotowania:
Babeczki ryżowe dyniowo żurawinowe
Obieramy cebulę. Kroimy ją w ćwierć plasterki . Wędzone surowe kiełbaski kroimy na centymetrowe kawałeczki. Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażamy kiełbaskę po czym dodajemy i szklimy cebulkę. Obieramy dynię, kroimy ją w paski a następnie w plasterki. Dodajemy do zawartości patelni. Dodajemy chilli i imbir. Dodajemy suszoną żurawinę, doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym do smaku. Dusimy podlewając niewielką ilością wody (by nie przypalić dania) około 10 minut. na końcu dodajemy ugotowany ryż i podgrzewamy go w masie dyniowej przez kolejne 10 minut mieszając. Doprawiamy ostatecznie danie do smaku. Do foremek lub filiżanek nakładamy masę ubijając leciutko. Przewracamy je na talerze jak babki z piasku. Podajemy udekorowane żurawiną przesmażoną na miodzie i rukolą.