Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne babeczki waniliowe z kremem karpatkowym, przepis prosty, a po zrobieniu babeczki szybko znikają.

Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym

Składniki:

Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym

 

  • Babeczki:
  • mąka pszenna - 2 szkl
  • jajka - 3 szt
  • cukier - 1/2 szkl
  • mleko - 3/4 szkl
  • masło - 1/2 kostki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki
  • sól - szczypta

 

Sposób przygotowania:

Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym
Masło rozpuścić , mleko roztrzepać z jajkami, następnie wsypać mąkę, cukier,sól, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, na końcu wlewamy przestudzone - ale płynne masło i razem chwilkę krótką miksujemy.

Nakładamy do papierowych foremek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180s tC ok 25 minut.

po upieczeniu wyjmujemy i studzimy.

KREM

1,5 szklanki mleka wlej do garnka, dodaj margarynę, cukier i doprowadź do zagotowania.

Pozostałe mleko wymieszać z jajkami, mąką pszenna i ziemniaczaną i wlać do gorącego mleka i gotować na małym ogniu energicznie mieszają ok 2 minut.

przestudzić.

Masło zmiksować, dodawać po łyżce ugotowanej masy i miksować ja gładki krem.

Kremem ozdobić wystudzone dobrze babeczki, 

dowolnie ozdobić.