Sposób przygotowania:
Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym
Masło rozpuścić , mleko roztrzepać z jajkami, następnie wsypać mąkę, cukier,sól, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, na końcu wlewamy przestudzone - ale płynne masło i razem chwilkę krótką miksujemy.
Nakładamy do papierowych foremek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180s tC ok 25 minut.
po upieczeniu wyjmujemy i studzimy.
KREM
1,5 szklanki mleka wlej do garnka, dodaj margarynę, cukier i doprowadź do zagotowania.
Pozostałe mleko wymieszać z jajkami, mąką pszenna i ziemniaczaną i wlać do gorącego mleka i gotować na małym ogniu energicznie mieszają ok 2 minut.
przestudzić.
Masło zmiksować, dodawać po łyżce ugotowanej masy i miksować ja gładki krem.
Kremem ozdobić wystudzone dobrze babeczki,
dowolnie ozdobić.
Nakładamy do papierowych foremek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180s tC ok 25 minut.
po upieczeniu wyjmujemy i studzimy.
KREM
1,5 szklanki mleka wlej do garnka, dodaj margarynę, cukier i doprowadź do zagotowania.
Pozostałe mleko wymieszać z jajkami, mąką pszenna i ziemniaczaną i wlać do gorącego mleka i gotować na małym ogniu energicznie mieszają ok 2 minut.
przestudzić.
Masło zmiksować, dodawać po łyżce ugotowanej masy i miksować ja gładki krem.
Kremem ozdobić wystudzone dobrze babeczki,
dowolnie ozdobić.