Sposób przygotowania:
Babeczki z bananem i różowym kremem.
Masło ucieramy z cukrem i jajami.Dodajemy jabłka ze słoja- mieszamy. Jeśli nie masz takich możesz obrane i pokrojone podusić chwilę w niewielkiej ilości wody z dodatkiem łyżki cukru. Przed dodaniem do ciasta muszą być ostudzone. Do oddzielnej miski przesiewamy wszystkie suche składniki (mąki pszennej dodajemy tylko połowę). Wsypujemy suche składniki do masy jajecznej. Mieszamy. Dosypujemy mąkę pszenną w takiej ilości, by masa była średnio gęsta. Nie podaję dokładnej ilości, gdyż jabłka mają różną zawartość soku. Papilotki wkładamy do foremek, doły podsypujemy orzechami. Nakładamy masę do połowy.W środek każdej wkładamy plasterek banana (po uprzednim obraniu). Pieczemy babeczki przez około 25 minut w temp. 180 stopni C (w zależności od piekarnika). Studzimy je. Przygotowujemy krem. Rozpuszczamy galaretkę w gorącej wodzie (2/3 szklanki). Studzimy. Ubijamy kremówkę, gdy będzie sztywna ubijając dalej wlewamy ostudzona galaretkę (gdy zacznie tężeć). Dekorujemy kremem śmietanowym ostudzone babeczki. Wstawiamy je przed podaniem do lodówki na pół godziny.
przejs
jaNina
To jak zabawa w podaj dalej :)))
Natala1210