Sposób przygotowania:
Babeczki z bitą śmietaną wg Zewy
Mąkę posiekać nożem z zimną margaryną, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut. Po tym czasie wyjąć je, podzielić na niewielki kulki i wylepić nimi foremki do babeczek. Ciasto w każdej z foremek nakłuć widelcem. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 10 - 12 minut, po czym wyjąć je i wystudzić. Zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno i za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego napełnić wgłębienia babeczek. Morele pokroić na kawałeczki i ułożyć po kilka kawałeczków koliście na śmietanie. Na koniec babeczki posypać posypką i błyszczącym cukrem. Z tej ilości składników wyszło mi 30 babeczek.
zbysiowa
zewa
Częstuj się, smacznego:)
zbysiowa
Dziękuję:))
gusia1000