Sposób przygotowania:
Babeczki z brzoskwiniową różą
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy zimne masło i siekamy nożem do uzyskania grudek wielkości kaszy. Kolejno dodajemy cukier puder, żółtka i jeszcze chwilkę siekamy, a następnie zagniatamy kruche ciasto. Tworzymy kulę i wkładamy ją na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Foremki do babeczek natłuszczamy (np. masłem). Z ciasta wycinamy okrągłe kształty (np. szklanką) i wylepiamy nim foremkę. Babeczki nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut aż się zarumienią. Kolejno przygotowujemy krem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Kolejno dodajemy mascarpone i cukier puder i mieszamy aż do połączenia składników. Krem nakładamy do babeczek. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w cienkie plasterki. Plasterki zwijamy tworząc kształt róży. W środek róży wkładamy 3 złote kuleczki. Babeczki dekorujemy świeżymi listkami mięty. Smacznego :)
msewka
edytaha