Sposób przygotowania:
Babeczki z buraczanym kremem
Na stolnice wsypujemy mąkę , dodajemy cukier , odrobinę soli i proszek do pieczenia. Mieszamy . Dodajemy pokrojone zimne masło. Siekamy nożem. Dodajemy żółtka i jajko. Wyrabiamy ciasto - szybciutko. Ugniatamy w kule. Rozwałkowujemy. Foremkami do babeczek wycinamy kółka i wyklejamy nim babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 7 min.Zimne wyciągamy z foremek. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder i wyciśnięty sok z surowego buraka - miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody dodajemy troszkę śmietany mieszamy i wlewamy do kremu. Jeszcze chwilę ubijamy. Wkładamy krem do worka z ozdobna końcówką. Wyciskamy krem na każdą babeczkę. Ozdabiamy kawałkiem czekolady.
joanna3