Sposób przygotowania:
Babeczki z jabłkami
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3, resztę włożyc do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby casto zakryło cały środek formy. Foremki najłątwiej natłuszcza się małym pędzelkiem.Do przygotowowanych foremek nałożyc jabłka. Wyjąć z lodówki resztę ciasta, rozwałkować, wykrajać kółka wielkości foremki, przykryć nadzienie i posklejac lekko brzegi. Piec 30 minut w temp 200 stopni, po upieczeniu studzić na kratce, a później posypać cukrem pudrem.