Sposób przygotowania:
Babeczki z jagodami
Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto i wstawić na 1 godz. Do lodówki . Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wylepić nim foremki do babeczek .
Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220*C . Gorące babeczki wyjąć z foremek i ostudzić .
Żółtka utrzeć do białości z cukrem i cukrem waniliowym . Dodać oba rodzaje mąki i dokładnie wymieszać . Mleko zagotować i połączyć z masą jajeczną . Gotować stale mieszając , aż masa będzie gładka i gęsta .
Krem przykryć folią spożywczą (co zapobiegnie powstaniu kożucha) i oziębić . Jagody opłukać i osączyć . Babeczki napełnić kremem i jagodami .
Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220*C . Gorące babeczki wyjąć z foremek i ostudzić .
Żółtka utrzeć do białości z cukrem i cukrem waniliowym . Dodać oba rodzaje mąki i dokładnie wymieszać . Mleko zagotować i połączyć z masą jajeczną . Gotować stale mieszając , aż masa będzie gładka i gęsta .
Krem przykryć folią spożywczą (co zapobiegnie powstaniu kożucha) i oziębić . Jagody opłukać i osączyć . Babeczki napełnić kremem i jagodami .