Sposób przygotowania:
Babeczki z jeżynami
CIASTO
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać cukier puder, szczyptę soli, margarynę i wodę.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na pół godziny.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczone foremki do babeczek.
NADZIENIE
Owoce umyć, osączyć, po kilka jeżyn włożyć do każdej babeczki, włożyć do piekarnika na 10 minut, piec w 200 stop.
Cukier waniliowy, cukier kryształ i proszek budyniowy połączyć.
Mleko zmiksować z jajkiem, dodać połączone składniki, zmiksować.
Gotową masę wylać na podpieczone babeczki, piec jeszcze ok.20 minut.
Babeczki podawać obsypane cukrem pudrem
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać cukier puder, szczyptę soli, margarynę i wodę.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na pół godziny.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczone foremki do babeczek.
NADZIENIE
Owoce umyć, osączyć, po kilka jeżyn włożyć do każdej babeczki, włożyć do piekarnika na 10 minut, piec w 200 stop.
Cukier waniliowy, cukier kryształ i proszek budyniowy połączyć.
Mleko zmiksować z jajkiem, dodać połączone składniki, zmiksować.
Gotową masę wylać na podpieczone babeczki, piec jeszcze ok.20 minut.
Babeczki podawać obsypane cukrem pudrem