Sposób przygotowania:
Babeczki z kaszy gryczanej z dodatkami
Kaszę włożyć do miski blendera i ją rozdrobnić ( ja użyłam blendera ręcznego), wbić całe jajka i jeszcze raz wszystko zmiksować by powstałą gładka masa. Boczek pokroić w kosteczkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię, można dodać odrobinkę tłuszczu, jeśli sam boczek nie jest tłusty. Paprykę również pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, paprykę i szczypiorek dorzucić do boczku, chwilę podsmażyć a potem wszystko dodać do zmiksowanej kaszy i jajek. Wymieszać. Blaszkę na babeczki wyłożyć papilotkami i do każdej nałożyć mieszankę kaszy z warzywami i boczkiem. Blaszkę wstawić do piekarnika i piec "babeczki" w temperaturze 180 C przez ok 20-25 min. Babeczki są bardzo smaczne, pożywne i zdrowe. Idealne na piknik czy do szkolnego lunch box albo też jako dodatek do obiadu. Smacznego:)