Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Babeczki z nadzieniem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kruche babeczki z alkoholowym dodatkiem

Babeczki z nadzieniem czekoladowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z nadzieniem czekoladowym

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 20 dkg margaryny
  • 2 żółtka
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • Rumowy aromat do ciast
  • Reszta:
  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • Rodzynki
  • Rum
  • Wiśnie z nalewki
  • Kulki czekoladowe
  • Dzem z owoców lesnych
  • Orzechy włoskie

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z nadzieniem czekoladowym
Rodzynki zamoczyc w rumie na cała noc.
Margaryne zagnieść z żółtkami i cukrem pudrem. Nastepnie dodać przesitowana makę i kakao oraz olejek rumowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Masa: Mało utrzec na puch z cukrem pudrem. Dodać kakao i zmiksować. Babeczki posmarowac dzemem. Krem nakładać na babeczki i udekorować rodzynkami z nalewki, orzechami i wiśniami z nalewki. Z wierzchu można polać polewą i dodać kulki czekoladowe.
Babeczki z nadzieniem czekoladowym
do ciasta dodajemy kakao i pieczemy aż beda miały ciemno brazowy kolor
Babeczki z nadzieniem czekoladowym
do dekoracji mozemy uzyc rodzynek, ziaren kawy, orzechow czy kulek czekoladowych