Sposób przygotowania:
Babeczki z nadzieniem czekoladowym
Rodzynki zamoczyc w rumie na cała noc.
Margaryne zagnieść z żółtkami i cukrem pudrem. Nastepnie dodać przesitowana makę i kakao oraz olejek rumowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Masa: Mało utrzec na puch z cukrem pudrem. Dodać kakao i zmiksować. Babeczki posmarowac dzemem. Krem nakładać na babeczki i udekorować rodzynkami z nalewki, orzechami i wiśniami z nalewki. Z wierzchu można polać polewą i dodać kulki czekoladowe.
Margaryne zagnieść z żółtkami i cukrem pudrem. Nastepnie dodać przesitowana makę i kakao oraz olejek rumowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Masa: Mało utrzec na puch z cukrem pudrem. Dodać kakao i zmiksować. Babeczki posmarowac dzemem. Krem nakładać na babeczki i udekorować rodzynkami z nalewki, orzechami i wiśniami z nalewki. Z wierzchu można polać polewą i dodać kulki czekoladowe.