Sposób przygotowania:
babeczki z owocami
Ciasto: do mąki dodać masło i razem posiekać nożem na stolnicy. Dodać żółtka, cukier, śmietanę i szczyptę soli. Zagnieść szybko ciasto i wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie wylepiać małe blaszane karbowane foremki cienką warstwą ciasta. Piec, ustawiając foremki na blasze, w średnio gorącym piekarniku, aż się lekko przyrumienią. Od razu wyjmować przewracając do góry dnem. Po ostudzeniu nakłaść krem, przybrać owocami.
Krem: jajka i żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać z mąką. Wlewać powoli wrzące mleko i energicznie mieszając zagotować. po ostudzeniu dodać masło i utrzeć na jednolitą masę.
Krem: jajka i żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać z mąką. Wlewać powoli wrzące mleko i energicznie mieszając zagotować. po ostudzeniu dodać masło i utrzeć na jednolitą masę.