Sposób przygotowania:
Babeczki z owocami i nie tylko
Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę i włożyć na 40 min do lodówki.
Foremki na babeczki posmarować lekko tłuszczem.
Ciasto rozwałkować na około 3 mm, wykrawać szklanką lub szerszym kubeczkiem krążki i wylepiać foremki.
Nadmiar ciasta urywać.
Piec w 180 st C około 15- 20 min w zależności od piekarnika.
Z 800ml mleka odlać 1 szklankę i rozpuścić 2 budynie, resztę mleka zagotować i ugotować budyń, lekko przestudzić.
Nadziać babeczki budyniem i wstawić do lodówki(babeczki nam skruszeją)
Następnie ubić kremówkę , dodając pod koniec tylko cukier waniliowy.
Wyjąc babeczki z lodówki , na budyń kłaść ubitą śmietanę i kawałki owoców, posypać lekko czekoladą w proszku lub granulowanym kakao.
Smacznego.
Foremki na babeczki posmarować lekko tłuszczem.
Ciasto rozwałkować na około 3 mm, wykrawać szklanką lub szerszym kubeczkiem krążki i wylepiać foremki.
Nadmiar ciasta urywać.
Piec w 180 st C około 15- 20 min w zależności od piekarnika.
Z 800ml mleka odlać 1 szklankę i rozpuścić 2 budynie, resztę mleka zagotować i ugotować budyń, lekko przestudzić.
Nadziać babeczki budyniem i wstawić do lodówki(babeczki nam skruszeją)
Następnie ubić kremówkę , dodając pod koniec tylko cukier waniliowy.
Wyjąc babeczki z lodówki , na budyń kłaść ubitą śmietanę i kawałki owoców, posypać lekko czekoladą w proszku lub granulowanym kakao.
Smacznego.