Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa.
Mieszamy masło z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Gdy uzyskamy jednolitą masę nie przerywając mieszania dodajemy stopniowo jajka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko starannie mieszamy następnie dodajemy mąkę pszenną oraz orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy skórkę cytryny. Gdy ciasto będzie gotowe przekładamy ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 175 stopni około 55 minut. Gdy ciasto będzie upieczone wyjmujemy je ostrożnie póki jest gorące z formy i wielokrotnie nakłuwamy cienkim patyczkiem. Nakłute i gorące ciasto nasączyć sokiem z cytryny i dostawić do ostygnięcia. W miedzy czasie przygotowujemy polewę lukrową. Wszystkie składniki lukru ucieramy na gładką i szklistą masę. Oblewamy ciasto do połowy i wysokości oraz wierzch ciasta obsypujemy orzechami.