Sposób przygotowania:
Babka czekoladowa
Do kubeczka wlać mleko i wrzucić połamaną czekoladę. Wstawić do mikrofalówki i podgrzewać, aż się czekolada rozpuści. Przestudzić, dodam rum. Do jednej miski wrzucić miękkie masło i wsypać cukier. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Wbijać kolejno jajka, po każdym dokładnie miksując. Wsypać połowę mieszanki suchej, zmiksować. Następnie wsypać resztę mieszanki i wlać czekoladę. Zmiksować. Masę przelać do formy z kominkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 40 minut. Wystudzić. Do garnuszka wrzucić masło, rozpuścić. Dodać cukier puder i kakao i szybko wymieszać. Polać babkę. Udekorować perełkami. Zostawić do zastygnięcia polewy.
matri13
Alex_M
daj znać czy smakuje :)