carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Babka drożdżowa 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Liczba porcji ok 20. Bardzo łatwa i pyszna babka.

Babka drożdżowa 4

Składniki:

Babka drożdżowa 4

 

Sposób przygotowania:

Babka drożdżowa 4
w ciepłym mleku rozrabiamy drożdże. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka. gdy składniki się połączą dodajemy mleko z drożdżami, sól i mąkę.wyrabiamy ciasto aż będzie jednolite i dodajemy rodzynki. Przekładamy do blaszki i odstawiamy w ciepłe miejsce. Przygotowujemy kruszonkę. masło rozrabiamy z mąka i cukrem pudrem, zagniatamy kruszonkę i rozsypujemy na wierzch ciasta. Pieczemy w temperaturze 160c przez godzinę.