Sposób przygotowania:
Babka drożdżowa Eli
Mąkę przesiać,mleko podgrzać,margarynę roztopić i ostudzić.Żółtka utrzeć z 3/4 szklanki cukru pudru na puszystą masę.Drożdże wkruszyć do 1/2 szklanki letniego o mleka,dodać łyżkę cukru i zostawić do rozmnożenia.Drożdże wlać do mąki,dodać resztę letniego mleka,utarte żółtka,bakalie i dokładnie wymieszać.Wlać margaryne i jeszcze raz wymieszać.Białka ubić z solą i resztą cukru pudru na sztywna pianę.Delikatnie wymieszać z ciastem.Ciasto wyłożyć do 2 foremek babkowych wysmarowanych margaryna i wysypanych bułką tartą.Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez50 minut.Po wystudzeniu można oblać polewą,lukrem lub posypać cukrem pudrem.Smacznego!