Sposób przygotowania:
Babka dwa kolory
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem. Potem dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy na dwa razy i wymieszać ciasto ( będzie dość gęste ). Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać czekoladę i 4 łyżki mleka, a do drugiej budyń i 4 łyżki mleka i wymieszać oba ciasta. Tortownice o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto kłaść na przemian kolorami po jednej łyżce jedną warstwę, a potem drugą warstwę. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 40-45 minut. Po upieczeniu babki i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem i kakao.
![Babka dwa kolory Babka dwa kolory](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-dwa-kolory-159570.jpg)
![Babka dwa kolory Babka dwa kolory](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-dwa-kolory-159571.jpg)
![Babka dwa kolory Babka dwa kolory](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-dwa-kolory-159572.jpg)
edytaha
zewa
Dziękuję Edytko, ale niestety nie zaproszę. Jak zwykle u mnie musiałaby być dla każdego blacha. Wszystko zjedli :(
monikaT83
2milutka
zewa