zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babka dwa kolory

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybciutka babka dwukolorowa.

Babka dwa kolory Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka dwa kolory

 

  • 5 jajek
  • 1 szk cukru
  • 250 g margaryny Kasia
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 łyżek mleka 3,2%
  • 1 saszetka czekolady na gorąco ( proszek )
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • cukier puder do posypania
  • kakao rozpuszczalne do posypania

Sposób przygotowania:

Babka dwa kolory
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem. Potem dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy na dwa razy i wymieszać ciasto ( będzie dość gęste ). Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać czekoladę i 4 łyżki mleka, a do drugiej budyń i 4 łyżki mleka i wymieszać oba ciasta. Tortownice o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto kłaść na przemian kolorami po jednej łyżce jedną warstwę, a potem drugą warstwę. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 40-45 minut. Po upieczeniu babki i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem i kakao.
Babka dwa kolory
utarte ciasto podzielić na dwie części ...
Babka dwa kolory
w tortownicy kłaść na przemian po łyżce ciasta jasnego i ciemnego
Babka dwa kolory
upieczone ciasto i przestudzone posypać cukrem pudrem i kakao