Sposób przygotowania:
Babka dwukolorowa
Na początku w garnku na małym ogniu rozpuścić margarynę.Roztopioną zdjąć z ognia i ostudzić.
Następnie zmiksować jajka z cukrem białym i cukrem waniliowym.Masa powinna być gładka. Dodać mąkę pszenną,ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Następnie wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę oraz kilka kropli aromatu waniliowego. Całość dokładnie wymieszać.Masa powinna być gładka bez grudek.Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zmiksować.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą. Przełożyć łyżką ciasto jasne, a następnie ciemne (tak na przemian). Babkę piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Zimną posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Następnie zmiksować jajka z cukrem białym i cukrem waniliowym.Masa powinna być gładka. Dodać mąkę pszenną,ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Następnie wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę oraz kilka kropli aromatu waniliowego. Całość dokładnie wymieszać.Masa powinna być gładka bez grudek.Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zmiksować.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą. Przełożyć łyżką ciasto jasne, a następnie ciemne (tak na przemian). Babkę piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Zimną posypać cukrem pudrem.Smacznego.