Sposób przygotowania:
Babka dwukolorowa
Drożdże rozmieszać z odrobiną mleka i łyżeczką cukru, zostawić do wyrośnięcia. W misce wymieszać mąkę przesianą z solą, dodać drożdże wyrośnięte i rozmieszane z cukrem żółtka. Wlać mleko letnie i wymieszać, pod koniec dodać stopione i wystudzone masło.
Ciasto podzielić na pół i do jednej połowy dodać kakao, wymieszać. Odstawić ciasta do wyrośnięcia.Wyrośnięte wyjąć na stolnicę i dodać oba kolory do foremki.
Włożyć do piekarnika i piec 180 - 190 stopni około 25 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem.
Ciasto podzielić na pół i do jednej połowy dodać kakao, wymieszać. Odstawić ciasta do wyrośnięcia.Wyrośnięte wyjąć na stolnicę i dodać oba kolory do foremki.
Włożyć do piekarnika i piec 180 - 190 stopni około 25 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem.
slodkieokruszki
jagoda59